Τοῦ γνῶναι ἐν τῇ γῇ τὴν ὁδόν Σου

Στις 9 Μαρτίου 2018 από τις εκδόσεις “Ερμηνεία”  εκδόθηκε το νέο βιβλίο του Ιερομοναχου Αναστάσιου , “Τοῦ γνῶναι ἐν τῇ γῇ τὴν ὁδόν Σου”.

[…] Ο αναγνώστης θα δεί το Ψαλτήριο και τον Προφητάνακτα Δαβίδ να περιβάλλει τις στιγμές του Γοματίου. Θα δεί τον Λαό του να χαίρεται, να δακρύζει, να κάνει λιτανείες, να μετέχει στα πανηγύρια, να βρίσκεται δίπλα στην αγωνία του τότε Δεσπότη του, κυρού Νικόδημου, όταν χτιζόταν ο Ιερός Ναός, θα τον δεί να συμπαρίσταται στον παπα-Αναστάση, να βάζει θεμέλιο στον Ναό της Παναγίας, να υψώνει το κόσμημα ετούτο, να το εγκαινιάζει, να το πλουτίζει με τα τάματα, τα ιερά σκεύη και τις αγιογραφίες του, θα τον δεί να ετοιμάζει τα “Κουρμπάνια” του, την ευλογημένη συνεστίαση και ψυχαγωγία όλων δίπλα στους Ναούς και τα πανηγύρια, θα τον δεί να συνεχίζει τις παραδόσεις των πατέρων του, θα τον δεί…, θα τον δεί… .

Και μέσα σε όλα αυτά θα διακρίνει και τους κόπους, τους “πειρασμούς” που υπέστει, την ανύστακτη για το Χωρίο και την Εκκλησία φροντίδα του Εφημέριού του, του μπροστάρη που ξέρει να προσφέρει την ψυχή του υπέρ των προβάτων της ποίμνης του.

Εύχομαι απο καρδίας στον αγαπητό μου π. Αναστάσιο να συνεχίσει το έργο του, άλλωστε τριάντα χρόνια τώρα κλείνει προσφοράς στο Γομάτι και τριαντέξι στην Ιερά μας Μητρόπολη. Να τον αξιώσει ο Θεός να καλλύνει έτι περισσότερο τον Ναό της Παναγίας και την Ενορία του ολάκερη, δίδοντας, όταν μετά από πάμπολλα χρόνια κληθεί από τον Κύριο, καλή απολογία εμπρός από το Ουράνιο κριτήριο – βήμα Του.

Όσο για τους Γοματιανούς, ευχόμεθα πατρικά και τους προσκαλούμε, ως τέκνα προς πατέρα, να συμπαρίστανται στον ποιμένα τους, τιμώντας τους κόπους, τους αγώνες, τις “εξόδους” του από το αγιώνυμο Όρος, τον γεραρό Άθωνα, αποδίδοντας έτσι, ως ελάχιστο αντίδωρο, την πρέπουσα ευχαριστία και τιμή στον πνευματικό τους πατέρα.

Καλοτάξιδο και το παρόν βιβλίο του!

Ο Μητροπολίτης και Επίσκοπος σου

ο Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου

ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

Τυπώθηκε στη Θεσσαλονίκη απο τον Άγγελο Αλτιντζή σε επιμέλεια παραγωγής της Βασιλικής Αλτιντζή. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του βιβλίου ανέλαβε ο Παναγιώτης Μπασούκος.

Διαστ/Σελ : 12×17 εκ. / 184σελ

Τιμή : 14 + έξοδα αποστολής